Tuesday, 31 May 2016

Kekalkan keremajaan serta alternatif penyelesaian masalah kesihatan.

Harini dah 31 May 2016, pejam celik dah habis bulan May, dalam bulan May ni saya banyak berkongsi kebaikan dan juga testimoni - testimoni berkenaan vivix yang dapat membantu ramai orang dalam menyelesaikan masalah kesihatan masing-masing.

Vivix bukanlah ubat, ubat kita perlukan bila kita sakit dan bila kita dah sihat kita tak makan lagi ubat tersebut. Berbeza dengan suplemen ataupun makanan tambahan, yang kita ambil untuk menambah baik kesihatan, tambah nutrisi dan sebagainya. Namun mengambilan suplemen haruslah mengikut dos yang disyorkan.

Berbalik kepada vivix, ia merupakan minuman botanical dimana kandungan utama vivix adalah  Muscadine Grape, Purple Carrot,  Elderberry Eropah dan Polygonum Cuspidatum yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan phytochemicals berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksida dan berkesan melambatkan penuaan sel.

Ramuan Vivix tersebut memberikan impak kepada 4 mekanisma penting penuaan pada tahap Selular.

Melindungi dan membaiki  sellular DNA .  Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

Memberi impak positif kepada pengawalan genetik - membantu melambatkan penuaan pada tahap sellular.

 Menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel tubuh.

Melambatkan pembetukkan Protien AGE ( Advance Glaycation End products) yang boleh merosakkan sel tubuh.  Ramuan Vivix adalah 10x dari resveratrol untuk melambatkan  pembentukkan protin AGE.

Oleh kerana vivix bertindak hingga ke peringkat sel badan, ia dapat membantu menyelesaikan masalah kesihatan seperti :

Stroke, boleh rujuk testimoni.
Diserang stroke kerana kolestrol dan hipertensi kini pulih dengan vivix

Kanser,
Vivix bantu rencatkan sel kanser
Vivix bantu merencatkan sel kanser dari berulang

Gout, ikhtiar dengan vivix dan bacaan asid urik turun

Vivix juga membantu pulihkan eczema

Selain itu vivix juga bantu untuk masalah mata seperti eye floaters

Juga masaalah sakit lutut

Vivix juga popular dalam membantu pesakit kencing manis, penyakit berangkai seperti kolestrol dan hipertensi.

Namun begitu, bukan lah vivix ni untuk orang yang sakit sahaja. Orang yang tak sakit pun boleh ambil juga kerana ia merupakan suplemen yang terbaik untuk anti penuaan. Kalau nak awet muda boleh ambil dari sekarang dan rasai perbezaannya.

Antara testimoni lain adalah untuk atasi jerawat, dan kulit kusam disamping badan pun lebih bertenaga.

Jadi saya mengsyorkan anda amalkan vivix sebagai ikhtiar untuk membantu memulihkan kesihatan dan juga untuk kesihatan badan secara menyeluruh.

Hubungi saya, ira untuk maklumat dan pertanyaan ditalian 013.3196652.

Monday, 30 May 2016

Batuk, rasa susah nak breathing dah tak ada, dada rasa lapang

Pernah tak bila batuk kadang-kadang macam dada rasa penuh, macam susah nak bernafas, bila stress banyak kerja sangat,  atau penat sangat, selalu rasa macam sesak nafas nak bernafas macam tak lepas jer kan.

Saya mencadangkan pengambilan vivix untuk kesihatan badan secara menyeluruh kerana vivix bertindak
terhadap 4 mekanisma penting penuaan pada tahap Selular iaitu

Melindungi dan membaiki  sellular DNA .  Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

Memberi impak positif kepada pengawalan genetik - membantu melambatkan penuaan pada tahap sellular.

 Menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel tubuh.

Melambatkan pembetukkan Protien AGE ( Advance Glaycation End products) yang boleh merosakkan sel tubuh.  Ramuan Vivix adalah 10x dari resveratrol untuk melambatkan  pembentukkan protin AGE.

Saya nak share satu testimoni, pengambilan vivix dapat membantu melegakan  batuk dan rasa susah nak bernafas.

Untuk mencuba vivix, hubungi saya ira di talian 013.3196652

Sunday, 29 May 2016

Bangun pagi badan tak sakit-sakit walaupun tidur lambat.





Lifestyle bagi kebanyakan orang sekarang memang sangat busy, terutama  bagi orang yang tinggal di bandar. Ada yang keluar rumah seawal 6.30pagi bagi mengelakkan traffic jem dan hantar anak kesekolah dan taska terus  jam 8.00pagi dah sampai opis.  Petang pukul 5 atau 5.30petang keluar opis terus bergegas pergi amik anak ditaska atau sekolah balik kerumah jalan  redah jem paling cepat pukul 7.00petang baru sampai rumah.

Dah sampai rumah bergegas siapkan makan malam ala kadar, kengkadang beli jer, makan malam, hantar anak ngaji kejap, pukul 9 malam tengok buku anak sekolah kejap, pukul 10.00malam anak-anak pun tidur.

Hah, barulah nak ada masa untuk nak uruskan perkara lain, kengkadang tu sampai pukul 1.00-2.00pagi baru dapat tidur kan. Esok seawal 5.00pagi dah nak bangun kan...Hadoi memang sakit badan kalau hari-hari macam tu kan.

Jadi, bagi anda yang super busy, saya mencadang pengambilan suplemen bagi memberikan nutrisi kepada badan dan kekal sihat dan bertenaga.
Semestinya saya mencadangkan vivix, vivix merupakan suplemen antioksidan yang tinggi dan salah satu dari mekanisme vivix adalah ia menggalakkan biogenesis iaitu (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel tubuh. 
Anda juga boleh membaca entry berkenaan kandungan vivix 4 kandungan utama dalam vivix.
Saya nak share satu testimoni, pengambilan vivix dapat membantu memberi tenaga dan segar apabila bangun pagi walaupun tidur lewat.



Untuk mencuba vivix, hubungi saya ira ditalian 013.3196652.

Saturday, 28 May 2016

6 tips cegah hipertensi.

Hipertensi ataupun tekanan darah tinggi adalah antara masaalah kesihatan yang perlu kita beri perhatian, terutama bagi orang-orang yang usianya dah mula memcecah 30 tahun.

Untuk mengelakkan tekanan darah tinggi, kita hendahlah membuat memeriksaan tekanan darah secara berkala.

Bacaan tekanan darah yang baik dan optima adalah 130/80mmHg. Manakala bacaan yang yang melebihi 140/90mmHg dan berterusan kekal tinggi walaupun sedang berehat menunjukkan Tekanan darah tinggi.

Sebaik-baiknya kita  mencegah dan sebolehnya mengelakkan dari terkena darah tinggi atau hipertensi.

Antara langkah-langkah pencegahan hipertensi yang di sarankan adalah:

1. Kekalkan berat badan unggul, sentiasa pantau BMI anda.

2. Melakukan aktiviti fizikal, seperti berjalan 10,000 langkah sehari, berjogging, berbasikal dan sebagainya

3. Tidak merokok. (Kalau yang merokok tu boleh la dah mula untuk berhenti ye).

4.  Amalkan pemakanan sihat dan kurangkan mengambil garam.

5. Melakukan pemeriksaan kesihatan secara rutin dan sasarkan bacaan tekanan darah (bp) dalam paras normal 120/80mmHg atau kurang.

6. Pupuk minda sihat dan tangani stress.

Selain itu, pengambilan suplemen juga boleh membantu bagi mengelakkan daripada hipertensi atau tekanan darah tinggi. Saya mengesyorkan pengambilan vivix kerana ia merupakan suplemen yang tinggi antioksidan.

Salah satu kandungan utama vivix adalah purple carrot. Purple carrot adalah salah satu sumber antioksidan.

Warna unggu pada lobak ini adalah disebabkan kompoun antioksidan yang dikenali sebagai anthocyanin. Antioksidan berfungsi untuk melawan radikal bebas yang menyebabkan kerosakan pada sel dan penyakit kronik seperti, kanser, serangan jantung dan kolestrol tinggi.

Dengan menambahkan anthocyanin dalam diet harian boleh membantu tubuh menurunkan paras kolestrol jahat atau LDL. Disamping dapat melindungi sistem saraf terutamanya di dalam otak yang memang sangat mudah rosak akibat oksidasi.

Dalam entry yang terdahulu saya ada share satu testimoni, boleh baca diserang stroke kerana kolestrol dan hopertensi tapi kini pulih dengan vivix .

agi anda yang ada hipertensi dan juga kolestrol tinggi, cuba amalkan vivix sebagai alternatif untuk pulihkan kesihatan. 

Hubungi saya ,ira untuk mendapatkan vivix anda di 013.3196652

Friday, 27 May 2016

Tanda-tanda dan gejala diabetes



Entry harini masih lagi berkenaan diabetes.  Macam mana kita nak tahu yang kita mengidap diabetes ataupun tidak, nak pulak kalau berada di kalangan orang yang berisiko seperti mempunyai berat badan yang berlebihan atau mempunyai sejarah ahli keluarga yang mengidap diabetes.

Ada beberapa tanda-tanda dan gejala jika yang kita boleh perhatikan dan seterusnya membuat pemeriksaan lanjut. 

Antara tanda-tanda dan gejala diabetes adalah seperti berikut:
  • Dahaga yang luar biasa
  • Kerap buang air kecil
  • Perubahan berat badan (sama ada bertambah atau pun berkurangan berat badan)
  • Keletihan melampau atau kekurangan tenaga (kalau selalu rasa badan letih-letih tu perlu berjaga-jaga)
  • Penglihatan jadi kabur
  • Selalu terkena jangkitan atau berulang
  • Luka lambat sembuh
  • Selalu kebas tangan atau kaki
  • Mati pucuk.

Namun begitu, ramai juga yang mengidap diabetes jenis II tidak menunjukkan tanda-tanda diatas.

Oleh itu, kita mestilah sentiasa waspada dengan keadaan kesihatan kita.

Saya nak kongsi satu testimoni bagi pesakit diabetes yang mengambil vivix bagi membantu menurunkan bacaan gula iaitu dari 18mmol/L turun ke 8.2mmol/L.

Amalkan vivix sebagai ikhtiar untuk pesakit diabetes, dan juga untuk kesihatan badan secara menyeluruh dengan hanya satu sudu sehari.

Hubungi saya, ira untuk maklumat dan pertanyaan ditalian 013.3196652.

Thursday, 26 May 2016

5 tip kawal diabetes untuk elak komplikasi lebih teruk.



Diabetes merupakan salah satu penyakit  yang digeruni oleh ramai orang dan pengidap diabetes makin meningkat saban tahun.

Diabetes merupakan penyakit akibat dari kekurangkan atau hilangnya keberkesanan hormon insulin. Ia berlaku apabila pankreas tidak lagi mampu menghasilkan insulin yang cukup atau badan tidak boleh menggunakan insulin dengan berkesan.

Diabetes mempunyai beberapa jenis,  jika tidak dikawal boleh menyebabkan komplikasi yang lebih teruk. Boleh rujuk entry elak sebelum kena dan cegah sebelum parah, berkenaan jenis diabetes dan komplikasinya.

Pengidap diabetes perlu mengawal dan mengelakkan daripada mengalami komplikasi yang lebih teruk. Antara  kaedah yang boleh dilakukan adalah:

1. Mengetahui status penyakit.
Pesakit perlu memantau paras glukosa didalam darah. Dan memastikan bacaan paras gula dalam julat  normal. Iaitu (4.4-6.1mmol/L jika berpuasa) dan (4.4-8.0 mmol/L jika tidak berpuasa dan diambil secara rawak).

2. Mendapatkan rawatan.
Patuhi temujanji rawatan yang telah ditetapkan. Mengambil ubat ataupun insulin seperti yang dinasihatkan oleh pegawai perubatan.

3. Melakukan aktiviti fizikal.
Pesakit diabetes dinasihatkan melakukan aktiviti fizikal sekurang-kurangnya 30minit sehari ataupun yang disarankan oleh anggota kesihatan ataupun pegawai kesihatan.

4. Pemakanan sihat.
Pesakit diabetes disarankan memakan makanan yang berkhasiat seperti melebihkan sayur-sayuran dan buah- buahan. Jenis makanan, kuantiti dan waktu makan makan peranan penting dalam mengawal paras glukosa dalam darah. Pesakit perlu patuhi nasihat pemakanan yang didiberikan oleh pegawai perubatan.

5. Pengurusan berat badan.
Berat badan yang ideal memainkan peranan penting. Pesakit perlulah mengekalkan berat badan yang unggul iaitu BMI 18.5-24.9kg/m2.
Sumber: www.moh.gov.my

Selain itu, saya ingin mengesyorkan pengambilan makanan tambahan ataupun suplemen sebagai alternatif bagi membantu mengurangkan bacaan gula dalam darah, iaitu dengan vivix. 
Vivix merupakan minuman botanical dimana kandungan utamanya adalah Anggur Muscadine, purple carrot, Elderberry dan juga Polyganum Cuspidatum, dan ianya mempunyai kadar resveratrol yang tinggi. Ia mampu bertindak hingga kedalam sel badan. 

Oleh kerana ia bertindak hingga kedalam sel, ia mampu meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap rintangan insulin seterusnya membantu mengawal kadar kepekatan gula didalam darah seterusnya dapat menstabilkan bacaan gula dalam darah bagi pesakit diabetes.

Saya kongsi disini satu testimoni pengguna vivix yang berjaya menurunkan paras glukosa didalam darah daripada 14 kepada 7.1mmol/L dan dari 16 ke 8.3mmol/L.

Amalkan vivix sebagai ikhtiar untuk pesakit diabetes, dan juga untuk kesihatan badan secara menyeluruh dengan hanya satu sudu sehari.

Hubungi saya, ira untuk maklumat dan pertanyaan ditalian 013.3196652.
Saya adalah wakil Shaklee [SID:1079165],
Untuk maklumat lanjut hubungi saya,
Sharifah Munirah Syd Ali**ira**
Call/Sms/WhatApp :0133196652
Email : shmunirah330@gmail.com **

Elak sebelum kena, cegah sebelum parah




Diabetes ataupun lebih popular dikalangan masyarakat kita dengan panggilan kencing manis, dimana satu keadaan apabila tahap gula dalam darah lebih tinggi daripada normal.

Diabetes merupakan penyakit akibat dari kekurangkan atau hilangnya keberkesanan hormon insulin. Ia berlaku apabila pankreas tidak lagi mampu menghasilkan insulin yang cukup atau badan tidak boleh menggunakan insulin dengan berkesan.

Fungsi insulin ini membolehkan glukosa memasuki sel-sel badan. Sel-sel ini kemudiannya menggunakan glukosa sebagai sumber tenaga.

  Jenis-jenis  diabetes :
  1. Diabetes jenis I, iaitu pankreas tidak menghasilkan insulin. Biasanya ditemui di kalangan kanak-kanak atau remaja. Hanya 10% daripada pengidap diabetes yang mengidap jenis 1 ini. Biasanya dirawat menggunakan insulin. 
  2. Diabetes jenis II , iaitu kerana pankreas tidak menghasilkan insulin yang cukup atau badan tidak mampu menggunakan insulin dengan berkesan. 90% pengidap diabetes adalah dari jenis II ini dan banyak berlaku dikalangan orang dewasa. Ianya dirawat dengan ubat-ubatan dan juga insulin  bergantung kepada keadaan pesakit tersebut.
  3. Diabetis semasa hamil(Gestational Diabetes Mellitus) iaitu diabetes yang berlaku semasa hamil. Risiko komplikasi semasa hamil dan bersalin. Pengidap juga berisiko mendapat diabetes II dimasa akan datang.
  4. Pra-diabetes iaitu keadaan sebelum menjadi diabetes. Dimana ia berisiko tinggi menjadi pengidap diabetes jenis II jika dibiarkan dan tidak dipantau. Sesiapa yang mempunyai tanda-tanda pra diabetes ini perlu menjalani gaya hidup sihat dan membuat pemeriksaan setiap tahun bagi mengesan kemunculan diabetes diperingkat awal.

Tidak di nafikan jika mengidap diabetes ini, sangat berisiko mendapat komplikasi yang lebih teruk jika tidak mendapatkan rawatan ataupun mengambil langkah pencegahan. Antara komplikasi diabetes seperti:

Kerosakan mata (buta)
kerosakan saraf,
Kerosakan buah pinggang
Serangan jantung serta
Mati pucuk(Erectile Dysfunction)


Antara faktor-faktor risiko yang boleh menyebabkan seseorang boleh mengidap diabetes adalah:

1. Individu yang berumur 30tahun ke atas berisiko untuk mengidap diabetes jenis II adalah tinggi,

2. Mempunyai faktor-faktor berikut:

a) Berat badan berlebihan
b) Paras kolestrol yang tinggi dalam darah
c) penyakit tekanan darah tinggi
d) Pra diabetes
e)  Penyakit kardiovaskular (serangan jantung atau angin ahmar)
f) Mempunyai sejarah 
-ahli keluarga yang mengidap diabetes, ibu bapa atau adik beradik
- pernah melahirkan bayi yang beratnya lebih dari 4kg 
- pernah mengidap diabetes semasa hamil

Bagi mengelakkan dari mengidap diabetas anda disarankan menjalani pemeriksaan kesihatan setiap tahun atau lebih kerap bagi yang berisiko.


Sumber :www.moh.gov.my



Selain itu saya ingin mengesyorkan vivix bagi membantu anda mencegah dari mengidap diabetes dan juga sebagai alternatif bagi membantu mengurangkan bacaan gula dalam darah bagi pesakit diabetes.

Bagaiman vivix membantu ? vivix bertindak dengan memberikan impak kepada 4 mekanisma penting penuaan pada tahap Selular.

Melindungi dan membaiki  sellular DNA .  Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

Memberi impak positif kepada pengawalan genetik - membantu melambatkan penuaan pada tahap sellular.

 Menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel tubuh.
Melambatkan pembetukkan Protien AGE ( Advance Glaycation End products) yang boleh merosakkan sel tubuh.  Ramuan Vivix adalah 10x dari resveratrol untuk melambatkan  pembentukkan protin AGE.

Oleh kerana ia bertindak hingga kedalam sel, ia mampu meningkatkan sensitiviti tubuh terhadap rintangan insulin seterusnya membantu mengawal kadar kepekatan gula didalam darah seterusnya dapat menstabilkan bacaan gula dalam darah bagi pesakit diabetes.

Untuk mencuba vivix, hubungi saya ira, ditalian 013.3196652.

Saya adalah wakil Shaklee [SID:1079165],
 Untuk maklumat lanjut hubungi saya,
 Sharifah Munirah Syd Ali**ira**
Call/Sms/WhatApp :0133196652
Email : shmunirah330@gmail.com

Tuesday, 24 May 2016

Satu sudu sehari elak diabetes kronik



Dua hari lepas saya ada cerita pasal kak ain, yang suaminya perlu dimasukkan ke wad kerana diabetes, dan bacaan gula yang sangat tinggi iaitu 29.7mmol/L, dan ada bisul  bernanah nak kena operation, tapi perlu tangguh kerana bacaan gula tinggi dan perlu dipantau. Boleh baca entry Kak ain kat sini.

Saya nak sambung kesudahnya kisah Kak Ain tu, ok selepas 3hari dekat wad dan ambil vivix untuk membantu mengurangkan bacaan gula, Alhamdulillah, lepas 3hari tu bacaan dah turun ke 10.2mmol/L.

Selepas doktor membuat pemeriksaan semula, doktor sarankan untuk operation juga untuk bisul tu, walaupun sebelum doctor cakap macam tak perlu, tapi lebih baik dibuang bisul tu, supaya nanah semua keluar, takut juga nanti ia  memburuk kat dalam.

Selepas selesai operation, esoknya dah boleh keluar wad, sebab luka tempat operation tu dah kering. Kak Ain continue bagi vivix dan juga Zink complex, zink ni salah satu manfaatnya adalah membantu mempercepatkan luka sembuh.

Kata kak Ain, dekat wad patient katil sebelah lukanya masih lagi berair, mujur luka suami kak Ain cepat kering dan boleh keluar wad esoknya. (Ahad lepas keluar wad). Sepanjang di wad Kak Ain memang bancuhkan vivix untuk suaminya.

Kesan pengambilan vivix, membantu menurunkan bacaan gula dan juga membantu mempercepatkan proses menyembuhan. Lupa pulak, masa hari discharge Ahad tu, bacaan gulanya dah tinggal 6mmol/L. Ahamdulillah dah turun banyak juga, bacaan gula pun dah cantik juga, itupun asbab boleh keluar wad cepat juga kan.



Bagaimana vivix membantu, Kerana kandungan resveratrol dalam vivix yang bertindak hingga kedalam sel, membantu mengurangkan resistansi insulin dan juga bantu mengawal kadar kepekatan gula dalam darah seterusnya dapat menstabilkan bacaan gula dalam darah bagi pesakit diabetes.

Amalkan vivix sebagai ikhtiar untuk pesakit diabetes, dan juga untuk kesihatan badan secara menyeluruh dengan hanya satu sudu sehari.
Hubungi saya, ira untuk maklumat dan pertanyaan ditalian 013.3196652.

Monday, 23 May 2016

Eye Floaters? Mujur tak payah operation

Eye Floaters terjadi secara semulajadi dan biasanya terjadi dikalangan golongan lanjut usia, retinopati diabetes, koyakan retina dan juga individu yang rabun jauh.


Saya nak share kisah kawan Nusaybah berkenaan eye floaters ni. Mak kawan Nusyabah sebelum ini ada ganguan penglihatan dimana dia nampak bintik ataupun tompok yang menggangu pandangan, akibat daripada pengumpulan jeli yang mengisi bebola mata dan bergumpal lalu bergerak kedepan retina.

Mak kawan Nusaybah ni patutnya perlu menjalani operation, tetapi biasalah orang yang dah berusia memang takut nak operation, bukan orang tua je, saya pun ngeri kalau dengar nak operation ni, lagi-lagi melibatkan mata.

Nusaybah mencadangkan vivix dan carotomax, dan mak kawan Nusaybah dah makan hampir sebulan, dah habis botol yang pertama. Dan sekarang penglihatannya semakin baik, dah jelas dan tak nampak bintik atau tompok yang menggangu lagi.



Dan Alhamdulillah, apabila doctor cakap tak perlu operation lagi, dan badan pun lebih sihat dan bertenaga. Kita hanya ikhtiar tetapi Allah yang menyembuhkannya.

Bagaimana vivix boleh membantu, kerana dalam ramuan vivix mengandungi purple carrot yang kaya dengan vitamin A yang sangat baik untuk mata. Dalam entry yang sebelum ini ada info berkenaan vitamin A.

Carotomax juga merupan suplemen yang kaya dengan vitamin A dimana ia mengandungi 6 kebaikan carotenoids dari sumber semulajadi dari buah-buahan, sayuran dan tumbuh-tumbuhan iaitu alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutien, lycopene dan zeaxanthin. Ia membantu untuk menyokong sistem imun yang kuat, dan melindungi kesihatan mata dan kulit untuk jangkamasa yang lebih lama.

Untuk mencuba vivix dan Carotomax untuk kesihatan mata, hubungi saya ira ditalian 013.3196652.

Sunday, 22 May 2016

Alternatif Penyelesaian untuk Penyakit berangkai



Saya masih lagi nak share berkenaan vivix, salah satu ramuan utama vivix adalah purple carrot atau lobak unggu. Purple carrot adalah sumber terbaik vitamin A, mengandungi phytokimia termasuk carotenoids, phenolic, polyacetylenes, isocaumarins dan sesquiterpenes. Ia juga mengandungi anthocyanins iaitu antioksidan yang sangat mustajab.


Ia memberi manfaat termasuklah anti-radang, anti mikrobial dan anti carcinogen. Membantu melawan serangan kanser, serangan jantung, diabetes, SLE, arthritis, dan sakit buah pinggang dan hampir semua sakit kronik.


Saya nak share testimoni Emak Ummu Mardhiah, bila mendapat tahu emaknya mengidap kencing manis, darah tinggi dan kolestrol, Ummu berikan vivix, syukur alhamdulillah bacaan kencing manis dan juga darah tinggi turun, dan kolestrol pun kurang.



Sehingga sekarang Ummu memberikan emaknya vivix dan juga ostematrix (kalsium) dan juga ESP (protien berasaskan soya) dan Juga Omega Guard (minyak ikan) untuk emaknya.
Sehingga sekarang, tumit kaki yang merekah dah pulih dan juga sakit kaki pun dah kurang.
Anak mana yang tak happy bila keadaan kesihatan orang yang tersayang semakin pulih kan.

Amalkan vivix sebagai ikhtiar untuk membantu memulihkan kesihatan dan juga untuk kesihatan badan secara menyeluruh. Hubungi saya, ira untuk maklumat dan pertanyaan ditalian 013.3196652.

Saturday, 21 May 2016

Tangguh operation dan boleh balik dalam 1-2 hari.

Harini saya nak cerita kisah sahabat seperjuangan iaitu Kak Ain, suaminya perlu dimasukkan ke wad kerana diabetes, (sekarang sedang dalam wad dah hari ke 4 ) dan bacaan gula yang sangat tinggi iaitu 29.7mmol/L, dan ada bisul  bernanah nak kena operation, tapi perlu tangguh kerana bacaan gula tinggi dan perlu dipantau.


Ketika di wad Kak Ain memberikan vivix kepada suaminya setiap hari, dan alhamdulillah, selepas tiga hari bacaannya turun ke 10.2mmol/L,


Semalam doktor dari bahagian pemakanan dan diabetic  datang membuat pemeriksaan, Doktor tu tengok botol vivix dan tanya, husband awak ada ambik apa-apa suplement tak? Husband jawab ada saya ambik shaklee.


Terus doktor tu senyum dan kata shaklee. Lepas tu doctor cakap, vivix is the best for your diabetic. Continue take vivix and you can go back in 1 @ 2 days without operation.


Berbunga-bunga hati Kak Ain dengar, doctor pun recommend suruh continue vivix, sebab doktor kan selalu marah kalau kita ambil jamu atau apa-apa suplemen sembarangan kan.
Saya doakan semoga suami Kak Ain cepat sembuh dan boleh keluar wad secepatnya.



Berbalik kepada vivix, bagaimana ia boleh bantu mengurangkan bacaan gula dalam darah ? Kerana kandungan resveratrol dalam vivix yang bertindak hinnga kedalam sel, membantu mengurangkan resistansi insulin dan juga bantu mengawal kadar kepekatan gula dalam darah seterusnya dapat menstabilkan bacaan gula dalam darah bagi pesakit deabetes.

Amalkan vivix sebagai ikhtiar untuk pesakit diabetes, dan juga untuk kesihatan badan secara menyeluruh. Hubungi saya, ira untuk maklumat dan pertanyaan ditalian 013.3196652.

Friday, 20 May 2016

Bacaan gula dalam darah turun, diabetes ayah dah pulih

Ayah Anisah merupakan pengidap diabetes sejak hampir 20tahun. Bacaan gula daram darah tak pernah kurang dari 13. Hasil medical check up, organ dalaman ayah sudah berda di stage 4 dan perlu lakukan dialisis.

Selepas  mengambil vivix, bacaan gula dalam darah kembali normal dan dialisis pun tak perlu buat. Doctor pun ragu-ragu nak buat conclusion. Ayah dah bebas diabetes. Doktor pun tak percaya.

Bagaimana vivix membantu? Salah satu kandungan vivix adalah anggur muscadine. Dimana polifenol yang terkandung dalam anggur muscadine membantu melambatkan proses pencernaan, dan penyerapan karbohidrat kedalam darah dan seterusnya mengelakkan berlakunya pengumpulan gula yang tinggi dalam darah, maka ia dapat bantu mengatasi masalah diabetes.

Untuk mencuba vivix, hubungi saya ira ditalian 013.3196652.

Thursday, 19 May 2016

Lutut mak dah makin baik, naik turun tangga pun dah OK

Cerita harini pasal sakit lutut, tak kira muda atau tua memang boleh sakit lutut, selalunya yang muda-muda ni boleh jadi sebab kecederaan sebab bersukan atau pun sebab-lain juga. Bagi orang yang nak berusia melebihi setengah abad memang selalu sakit lutut, terutama bagi yang berbadan besar.


Kalini kisah mak kawan yang ada masalah sakit sendi dekat lutut, katanya lagi bendalir pada kaki maknya pernah kering dulu masa tahun 2013. Sampai satu tahap ligament dekat lutut tu koyak. Sampai mak kena tahan ward dan kena masukkan cecair dekat lutut tu.

Berdasarkan doctor, cecair tu boleh bertahan sehingga 2 tahun paling lama atau 6bulan paling cepat, bergantung kepada keadaan.
Dulu mak makan ajht(advance joint health tablet) dan omega, (omega guard), tapi kadang-kadang rasa juga sakit. Ye la, kira lutut mak nya dah kritikal juga lah sebab smpai kena masukkan cecair kat lutut.

Macam pengalaman mak mertua saya sendiri pun sakit lutut juga, tapi tidak lah sampai kena masukkan cecair, sakit tak boleh jalan banyak, saya bagi ajht, alhamdulillah dah kurang sakitnya.

Sambung balik kisah mak kawan ni, walaupun dah masukkan cecair kat lutut, sakit tu datng juga bila banyak berjalan. Jadi kawan pun memberikan maknya cuba vivix dan kolagen shaklee, dah 3 bulan konsisten. 

Alhamdulillah lutut mak semakin baik dan nak sujud sewaktu solat pun tak perlu tahan dengan tangan lagi. Turun naik tangga pun dah boleh. Syukur lah, anak-anak berusaha dan iktiar yang terbaik untuk kesihatan  ibu bapa.

Untuk mendapatkan vivix dan colagen shaklee,hubungi saya ira, ditalian 013.3195562.

Psst: colagen bukan hanya nak bagi kulit cantik jer yer..banyak khasiat lain juga.

Wednesday, 18 May 2016

Anda bersedia untuk Jatuh Chenta lagi?

Tajuk entry saja bagi suspen skit..hehe, sapa nak jatuh chenta lagi? meh kita story skit.



Kisahnya Cheq Sumaiyah yang jatuh chenta dengan vivix. Kenapa, alkisah emak Sumaiyah, yang berusia 64tahun, mengidap diabetes sejak 11 tahun yang lepas. Biasanya bacaan glucose mesti belas-belas, itu adalah bacaan yang selalunya  bagi pengidap diabetes ni.

Tapi selepas Sumaiyah memberikan vivix kepada emaknya, Alhamdulillah bacaan yang belas-belas dah turun ke 8mmol/L je, sangat oklah sebab dah turun sikit. Diharapkan selepas ni bacaannya akan turun lagi, dengan pengambilan vivix secara konsisten. Sapa yang tak gembira, orang yang kita sayang semakin sihatkan. Asbab dengan kebaikan yang diperolehi itulah menyebabkan Sumaiyah jatuh Chenta dengan vivix!

Kenapa vivix ni boleh membantu? kerana kandungan vivix yang tinggi dengan antioksida dan resveratrol yang boleh bertindak hingga ke dalam sel. Seterusnya boleh membantu memulihkan tahap kesihatan.


Dalam entry yang terdahulu, saya ada juga share testimoni vivix dalam membantu memulihkan pesakit kanser. Boleh rujuk entry berikut:
Juga ada testimoni vivix bantu atasi gout.


Vivix merupakan tonik anti penuaan, namun kerana 4 mekanisme vivix yang  bertindak kedalam sel badan, vivix  dapat membantu ramai orang dalam menyelesaikan masaalah kesihatan.
Untuk mencuba vivix dan ingin rasa jatuh chenta dengan vivix?  hubungi saya ira, 013.3196652. 

Tak cuba, tak tahu rasa, 
dah rasa pasti dapat rasai perbezaannya.
Then pastinya anda bersedia untuk jatuh Chenta?


Tuesday, 17 May 2016

Ibu stroke tapi dah boleh bercakap lancar dan lebih bertenaga


Entry kalini saya nak share lagi berkenaan stroke,kalau sebelum emak Syam Nida yang kena stroke, boleh baca kisah emak Syam Nida ( diserang stroke kerana kolestrol dan hipertensi ) . Kisah kalini emak kawan ni kena stroke dan percakapan pun jadi kurang jelas.

Selepas kawan bagi emaknya cuba vivix, setelah beberapa hari telah menunjukkan kesan positif, dimana percakapan yang sebelum ini kurang lancar, Alhamdulillah kini dah bertambah lancar. Kalau sebelum emaknya kurang bercakap, kini emakknya nampak lebih bertenaga dan boleh banyak bercakap, kalau sebelum ini disebabkan kurang lancar, emaknya kurang bercakap.

Jadi, saya sangat mengesyorkan kepada sesiapa yang ada masalah stroke boleh mencuba vivix sebagai altenatif untuk membantu memulihkan stroke. Yang penting kita ikhtiar dan tawakkal.

Bagaimana vivix berfungsi? penyelidikan yang dilakukan oleh Shaklee menunjukkan ramuan Vivix memberikan impak kepada 4 mekanisma penting penuaan pada tahap Selular.

Untuk mencuba vivix hubungi saya ira, di talian 0133196652.

Monday, 16 May 2016

Atasi Eczema dengan vivix

Emak Zati mengalami eczema chronic di bahagian atas tangan, sebagai alternatif Zati memberi ibunya vivix sebagai ikhtiar.
Setelah hampir sebulan ambil vivix secara konsisten, nampak perubahan, eczema dibahagian tangan semakin menipis.

Di awal dua minggu permulaan ambil vivix, emak Zati mengalami healing crisis yang agak teruk, dimana gatal dibahagian tangan tersebut agak teruk. Healing crisis memang akan berlaku kerana tindakbalas suplement keatas badan. Healing crisis ni berbeza setiap orang, ada orang healing crisisnya 2-3 hari sahaja, ada orang sampai seminggu, bergantung juga dengan tahap kesihatan seseorang.

Namun setelah dua minggu, tangan Emak zati dah nampak perubahan dan bila hampir sebulan semakin menipis dan hampir baik. Selain eczema, ada juga manfaat lain yang emak zati rasa, gastrik, sakit tumit dan sakit kaki pun baik sekali.

Zati pun pesan pada emaknya, vivix ni suplemen bukan ubat, suplemen perlu diambil secara konsisten baru nampak kesannya. Berbeza dengan ubat, sebab memang ubat kita ambil bila sakit dan bila dh sihat kita dah tak ambil ubat kan.

Berbeza dengan suplemen, suplemen boleh diambil untuk menjaga kesihatan dan menambah nutrisi kepada badan. Bila sakit, suplemen boleh membantu untuk mempercepatkan kita sembuh.

Berbalik kepada cerita emak zati, oleh kerana emak zati dapat rasai kesan dan kebaikan vivix, emak zati pun mengesyorkan kepada jiran yang ada mengidap diabetes. Vivix juga boleh membantu menurunkan paras bacaan gula bagi pesakit diabetes. Nanti saya kongsi pula testimoni diabetes di lain entry.

Untuk mengetahui bagaimana vivix bertindak, boleh baca entry 4 kandungan utama vivix.

Amalkan vivix hanya satu sudu sehari sebagai suplemen untuk  kesihatan badan  bagi memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, sistem imun badan, kesihatan sendi, serta kesihatan secara menyeluruh. 

Untuk mendapatkan vivix hubungi saya ira di 013.3196652.

Sunday, 15 May 2016

Vivix atasi Kulit kusam, kulit kembali licin tiada jerawat dan tidak sakit badan lagi

Kulit kusam hilang, dulu jerawat bernanah kini kembali licin dan badan kembali bertenaga, bangun pagi-pagi tak sakit badan lagi. Itulah antara feedback daripada beberapa orang yang telah mencuba suplemen vivix.

Vivix merupakan minuman botanical dan ia merupakan tonik anti penuaan. Saya ada tulis berkenaan tonik anti penuaan di entry sebelum ini. Untuk membaca boleh klik link Tonik anti penuaan.


Kandungan utama Vivix merupakan ektrak dari 4 jenis bahan yang sangat berkhasiat dan tinggi kandungan antioksidannya iaitu Anggur Muscadine, Purple Carrot, Elderberry dan juga Polyganum Cuspidatum. Dimana campuran ini menghasilkan kandungan polifenol yang 10x lebih berkuasa daripada resveratrol tunggal yang terdapat didalam produk anti penuaan biasa yang terdapat dipasaran.

Campuran polifenol didalam vivix bertindak terhadap 4 punca mekanisme penuaan sel badan iaitu dengan:
  • Melindungi dan membaiki DNA.

Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.
  • Memberi impak positif kepada pengawalan genetik.Vivix membantu melambatkan penuaan pada tahap sellular.

  •  Menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru), mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel tubuh.
  • Melambatkan pembetukkan Protien AGE ( Advance Glaycation End products) yang boleh merosakkan sel tubuh.  Ramuan Vivix adalah 10x dari resveratrol untuk melambatkan  pembentukkan protin AGE.
Memang vivix tonik anti penuaan, namun kerana ia bertindak kedalam sel badan, vivix juga dapat membantu ramai orang dalam menyelesaikan masaalah kesihatan. Antaranya

Saya nak share juga antara testimoni lain yang ambil untuk kecantikan dan juga kesihatan badan, antaranya:


Saya nak share lagi testimoni mereka yang mengambil vivix, badan tidak lagi rasa sakit-sakit badan bila bangun pagi, kulit rasa halus dan kusam dah hilang dan juga kulit kembali licin setelah mengalami jerawat yang bernanah. Sangat banyak kebaikan vivix dalam membantu menyelesaikan masaalah kesihatan.




Amalkan vivix hanya satu sudu sehari sebagai suplemen untuk  kesihatan badan  bagi memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, sistem imun badan, kesihatan sendi, serta kesihatan secara menyeluruh. 

Untuk mendapatkan vivix hubungi saya ira di 013.3196652

Saturday, 14 May 2016

Kulit gebu dan badan lebih bertenga

Kulit gebu dan badan yang bertenaga memang menjadi idaman ramai orang, terutama wanita, lebih-lebih lagi bagi wanita yang super duper busy. Banyak perkara perlu diuruskan, kerja hakiki, urus anak-anak, part time bisnes lagi, ada lagi lah macam-macam hal yang nak kena buat.

So macam mana nak maintain gebu dan sentiasa bertenaga? Banyak juga suplemen dipasaran yang claim gebu gebas dan sihat bertenaga, cuma kita sebagai pengguna perlu bijak memilih mana produk yang banyak kandungan bahan kimia dan produk yang lebih natural.

Apa-apa pun saya nak kongsi harini satu testimoni, Kak Faiz ni, katanya kulitnya  rasa gebu dan lembab, tak payah pakai pelembab pun tak ape. Yang paling penting selain kulit gebu badan rasa lebih  bertenaga, so apa yang Kak Faiz ambil? Pastinya vivix!

Bagaimana vivix bertindak?
Vivix bertindak terhadap 4 punca mekanisme penuaan diperingkat sel. Empat mekanisma tersebut adalah melindungi dan membaiki DNA, menyelaras genetik, pengeluaran tenaga sel, dan memperlahankan proses penuaan.

Ramuan polifenol dalam vivix ini yang mengandungi 10x dari resveratrol biasa yang bertindak menghalang penuaan daripada peringkat  sel badan. Kandungan utama vivix adalah extrak dari 4 jenis bahan yang sangat tinggi kandungan antioksidanya iaitu Anggur Muscadine, purple carrot, Elderberry dan juga Polyganum Cuspidatum.

Lagi anda boleh baca lagi berkenaan  tonik anti penuaan, dan lagi testimoni kulit cantik, boleh baca satu sudu vivix sehari untuk 3 manfaat.

Amalkan vivix satu sudu sehari untuk kekal awet muda dan untuk kesihatan badan yang menyeluruh.

Hubungi saya ira,Pengedar sah Shaklee untuk pesanan vivix, di talian 013.3196652.

Friday, 13 May 2016

Tonik anti penuaan

Usia meningkat, penampilan fizikal pun berubah seiring dengan peningkatan usia. Semua orang sekarang sibuk nak maintain awet muda, terutama bagi wanita. Apa saja sanggup dilakukan asalkan tampil cantik dan muda, ada yang membuat pembedahan plastik, ada yang mengambil suntikan, dan ada yang mengambil pelbagai jenis makanan tambahan.

Dipasaran sekarang penuh dengan lambakkan pelbagai jenis makanan tambahan, sebagai pengguna kita haruslah bijak memilih jenis makanan tambahan yang terbaik untuk kita amalkan, ada yang murah dan ada juga yang mahal, ada yang natural dan ada juga yang banyak kandungan bahan kimia. Sebaiknya kita telitilah terlebih dahulu sebelum membeli.

Apa yang saya nak kongsi hari ini adalah berkenaan rahsia tonik anti penuaan iaitu vivix, yang dikeluarkan oleh syarikat makanan tambahan Shaklee.

Vivix merupakan minuman botanical dimana kandungan utamanya adalah Anggur Muscadine, purple carrot, Elderberry dan juga Polyganum Cuspidatum. Saintis Shaklee telah mengenalpasti dan mencipta campuran polifenol didalam vivix yang 10 kali lebih berkuasa daripada resveratrol tunggal yang terdapat dalam produk anti penuaan biasa dipasaran.

Campuran unik ini apabila ditambah dengan resveratrol telah menunjukkan hasil kajian makmal yang positif terhadap 4 punca mekanisme penuaan sel. Empat mekanisma tersebut adalah melindungi dan membaiki DNA, menyelaras genetik, pengeluaran tenaga sel, dan memperlahankan proses penuaan.

Pengambilan vivix satu sudu teh sehari untuk kekal awet muda dan  menjaga kesihatan badan  bagi memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, sistem imun badan, kesihatan sendi, serta kesihatan secara menyeluruh. 

Anda boleh baca berkenaan testimoni, satu sudu vivix sehari untuk 3 manfaat.

Untuk membuat pesanan vivix, hubungi saya ira, pengedar sah Shaklee ditalian 013.3196652.

Thursday, 12 May 2016

Bacaan asid urik turun

Semalam cerita tentang ayah Fia yang Gout dah pulih dengan amalkan vivix. Boleh baca kisah kisah ayah Fia, Derita Gout? Ikhtiar dengan vivix. Harini masih lagi nak cerita pasal Gout.

Kisah harini berkenaan suami kawan puan Zarith, ajak yang baru mengalami gout, apabila tahu yang suami kawannya baru kena gout jadi puan Zarith pun mengesyorkan vivix.  

Setelah amalkan vivix, bila pergi check bacaan urik asid turun dari 9.9 ke 7.6. Syukur sangat.
Kenapa puan Zarith ni cadangkan vivix kepada kawannya tu? sebab suami pun Zarith sendiri amalkan vivix dan dapat rasai kebaikan vivix, sebab tu Puan Zarith sangat mengesyorkan vivix.

Jadi bukan sekadar suruh cuba sebab nak promosi semata-mata, tetapi sebab puan Zarith dan suaminya sendiri dah  amalkan dan rasai kebaikan vivix ni.

Kandungan vivix yang terdiri daripada Muscadine Grape, Purple CarrotElderberry Eropah dan Polygonum Cuspidatum yang kaya dengan polifenol. Kajian di Harvard Universiti mendapati kandungan resveratrol yang dijumpai dalam grapes dan Poliganum Cuspidatum sebagai antioksida terbaik untuk merendahkan paras asid urik dalam badan.

Jadi saya sangat mengesyorkan anda mencuba vivix jika ada masalah gout, selain itu vivix juga dapat memberikan pelbagai maanfaat lain kepada kesihatan. Hubungi saya ira, di talian 013.3196652 untuk tempahan vivix.

Wednesday, 11 May 2016

Derita Gout? Iktiar dengan vivix

Ayah Fia dah menderita gout dah bertahun-tahun, memang ubat gout dan pain killer memang menjadi peneman. Memang kena jaga makan, kalau salah makan sikit mesti gout datang menyerang. Kadang - kadang jalan pun sampai memapah dinding.

Sejak Fia memperkenalkan vivix kepada ayahnya, memang banyak membantu, ayah Fia ambil satu sudu kecil setiap hari, Ahamdulillah kini ayah Fia dah boleh makan makanan kegemaran kembali.


Apa kandungan vivix yang boleh membantu memulihkan gout? Kandungan utama vivix adalah  Muscadine Grape, Purple CarrotElderberry Eropah dan Polygonum Cuspidatum yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan phytochemicals berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksida dan berkesan melambatkan penuaan sel.

Kajian di Harvard Universiti mendapati kandungan resveratrol yang dijumpai dalam grapes dan Poliganum Cuspidatum sebagai antioksida terbaik untuk merendahkan paras asid urik dalam badan.

Kedua-dua bahan ini ada dalam vivix!
Jadikan vivix sebagai ikhtiar untuk gout. Untuk mencuba vivix, hubungi saya  ira, 013-3196652.

Tuesday, 10 May 2016

Satu sudu vivix sehari untuk tiga manfaat

Harini saya nak share lagi berkenaan khasiat vivix. Kalau entry sebelum saya share testimoni berkenaan vivix bantu merencatkan sel kanser dan juga vivix bantu merencatkan sel kanser dari berulang. Kalini nak share manfaat vivix untuk kecantikan pulak.

 Vivix boleh diambil oleh semua orang, tak semestinya ada penyakit kronik sahaja yang boleh ambil. Yang sihat pun perlu juga ambil vivix untuk mengoptimumkan kesihatan badan, bila umur meningkat kita tak lah sesihat dan aktif macam kita remaja dulu. Jadi memang perlu ambil vivix untuk kesihatan dan dapat mencegah dari penyakit. Kita perlu beriktiar, apa-apa pun Allah yang menentukan.

Kali ni saya share testimoni kakak ni yang ambil vivix sesudu sehari, apa manfaat yang kakak ni dapat, katanya jeragat makin hilang, wrinkle kat bahagian mata pun dah tak ada, dah nampak berseri-seri dah wajah kakak ni. Dan yang paling penting kakak ni dah lost weight 3kg dalam masa sebulan selepas ambil vivix secara konsistant, tak pasal-pasal terkurus sekali, jadi boleh dapat tiga manfaat dalam sebotol vivix yang diamalkan sesudu sehari.

Memang la harga vivix ni agak mahal (bagi saya hehe..) tapi sangat berbaloi dengan manfaat yang kita dapat.
Contoh kakak ni dapat 3 manfaat, jeragat hilang, wrinkle kat mata dah tak ada, dan berat turun 3kg, kalau nak ikutkan ambil produk kecantikan pun dah berapa kan, nak beli cream untuk jeragat, pastu nak beli untuk cream untuk eye treatment cream untuk wrinkle kat mata tu pun dah berapa harganya kan, kalau nak yang bagus mesti cari yang mahal sikit, jadi kalau ditambah-tambahkan sama sahaja harganya dengan sebotol vivix ke lebih lagi.

Jadi bagi orang yang suka simple dan mudah, tak payah nak apply macam-macam kat muka memang patut ambil vivix sebagai penyelesaian, disamping dapat manfaat lain untuk kesihatan badan.
Nak cuba vivix? Boleh hubungi saya ira, di talian 013-3196652. Untuk mengetahui kandungan vivix boleh baca 4 kandungan vivix.

Monday, 9 May 2016

Vivix bantu merencatkan sel kanser dari berulang


Kalini saya nak share lagi testimoni berkenaan kanser lagi, kalau entry yang sebelum ni berkenaan testimoni emak kepad Su yang tak payah buat kimoterapi dulu hanya perlu pantau dalam 3 bulan sekali, boleh baca entry vivix bantu merencatkan sel kanser,  kali ni saya nak share pulak kisah mak nisa yang mengidap kanser usus tahap 4, pada 2 tahun lepas, namun selepas menjalani kimoterapi, kanser dah pulih tapi perlukan pemantauan dan check up dengan doktor untuk mengelakkan sel kanser menyerang kembali, kerana sel kanser akan berulang kembali selepas kimoterapi.
Sebagai alternatif, Nisa memberikan vivix sebagai suplemen untuk emaknya sejak mendapat tahu emaknya mengidap kanser.
Dengan mengamalkan vivix, emak Nisa lebih bertenaga, kalau mengidap kanser kan boleh membuatkan tubuh badan menjadi lemah. Dengan mengamalkan vivix, Alhamdulillah, emak nisa rasa lebih bertenaga dan yang paling  penting sel kanser pun terencat, dah 2 tahun, sel kanser pun tidak menyerang lagi.

Jadi kepada sesiapa yang mengidap kanser boleh mencuba suplemen vivix sebagai alternatif.

Bagaimana vivix boleh menbantu merencatkan sel kanser?

Kerana kandungan resveratrol didalam vivix. Resveratrol dari extrak anggur muscadine, Elderberry, purple carrot inilah yang bertindak sebagai anti penuaan selular vivix. Kandungan resveratrol dalam vivix juga menjadikan ia banyak manfaat seperti merencatkan sel cancer, menghalang pertumbuhan sel cancer, resveratrol  membantu melambatkan penuaan, juga melawan pelbagai penyakit seperti mengurangkan radang, menghalang platlet darah bergumpal, gumpalan ini yang boleh menyebabkan salur darah tersumbat yang boleh menyebabkan serangan jantung.

Bagaimana resveratrol dalam vivix bertindak?
Ramuan Vivix memberikan impak kepada 4 mekanisma penting penuaan pada tahap Selular.
Melindungi dan membaiki  sellular DNA .  Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.
Memberi impak positif kepada pengawalan genetik - membantu melambatkan penuaan pada tahap sellular.
 Menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel tubuh.
Melambatkan pembetukkan Protien AGE ( Advance Glaycation End products) yang boleh merosakkan sel tubuh.  Ramuan Vivix adalah 10x dari resveratrol untuk melambatkan  pembentukkan protin AGE.

Amalkan vivix sebagai suplemen untuk  kesihatan badan  bagi memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, sistem imun badan, kesihatan sendi, serta kesihatan secara menyeluruh. 

Untuk mendapatkan vivix hubungi saya ira di 013.3196652

Saya adalah wakil Shaklee [SID:1079165], Untuk maklumat lanjut hubungi saya, Sharifah Munirah Syd Ali**ira** Call/Sms/WhatApp :0133196652 Email : shmunirah330@gmail.com **

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Sunday, 8 May 2016

Vivix bantu merencatkan sel kanser

Alhamdulillah, doktor cakap tak perlu kimo lagi, tapi
Perlu buat ct scan setiap 3 bulan untuk pantau keadaan kanser mak kepada su. 

Apa yang Su iktiarkan untuk kanser maknya, Su adalah dengan mengambil vivix dan juga nutriferon...

Apa yang membuatkan vivix boleh membantu merencatan sel kan sel kanser? Apakah kandungan vivix?

Vivix mengandungi campuran unik botani iaitu Muscadine Grape, Purple CarrotElderberry Eropah dan Polygonum Cuspidatum yang kaya dengan polifenol. Salah satu sebatian polifenol adalah resveratrol.

Untuk mencipta profil polyphenol yang kuat dalam Vivix, ahli sains shaklee menggabungkan resveratrol yang lampau tulen dengan ekstrak dari anggur hebat ini, Elderberry Eropah, dan Purple Carrot. Campuran inilah yang bertanggungjawab dalam banyak tindakan unik anti penuaan selullar Vivix Shaklee.  

Oleh kerana kandungan asid ellergik yang tinggi dan juga resveratrol yang tulen dalam dalam anggur muscadine inilah menjadikan Vivix banyak manfaat seperti merencatkan sel cancer, menghalang pertumbuhan sel cancer, resveratrol  membantu melambatkan penuaan, juga melawan pelbagai penyakit seperti mengurangkan radang, menghalang platlet darah bergumpal, gumpalan ini yang boleh menyebabkan salur darah tersumbat yang boleh menyebabkan serangan jantung.

Jadi vivix boleh dijadikan sebagai iktiar untuk memulihkan kesihatan dari kanser dan juga iktiar untuk pelbagai jenis masalah kesihatan. Kita hanya beriktiar yang terbaik...insyallah pulih dengan izin dariNYA.

Untuk mendapatkan vivix hubungi saya ira di 013.3196652.

Saturday, 7 May 2016

Diserang strok kerana kolestrol dan hipertensi kini pulih dengan vivix

Kalini saya nak share satu testimoni berkenaan vivix, mak Syam Nida mengalami strok akibat dari hipertensi dan juga kolestrol yang tinggi. Mak beliau juga selalu penat dan stress, biasa bagi ibu yang bekerja, penat nak urus rumah lagi kan. Jadi Syam. Syam Nida memberikan vivix kepada maknya.

Dengan mengamalkan suplement vivix dengan konsistant, alhamdulillah maknya kembali sihat, dan segar dan darah tinggi pun semakin pulih.

Jadi, apa kandungan vivix ini yang boleh membantu menurunkan darah tinggi?

Vivix mengandungi Muscadine Grape, Purple Carrot,  Elderberry Eropah dan Polygonum Cuspidatum yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan phytochemicals berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksida dan berkesan melambatkan penuaan sel.

Bagaimana vivix berfungsi? penyelidikan yang dilakukan oleh Shaklee menunjukkan ramuan Vivix memberikan impak kepada 4 mekanisma penting penuaan pada tahap Selular.

Setiap hari, tubuh kita mengalami kerosakan DNA (salah satunya akibat radikal bebas) yang menyebabkan proses penuaan terjadi begitu cepat. Vivix membantu melambatkan dan melindungi DNA sel tubuh kita dan melambatkan proses tersebut.

Memberi impak positif kepada pengawalan genetik - membantu melambatkan penuaan pada tahap sellular.

Menggalakkan biogenesis (pembentukkan baru) mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga di dalam sel tubuh.

Melambatkan pembetukkan Protien AGE ( Advance Glaycation End products) yang boleh merosakkan sel tubuh.  Ramuan Vivix adalah 10x dari resveratrol untuk melambatkan  pembentukkan protin AGE.

Bagi anda yang ada hipertensi dan juga kolestrol tinggi, cuba amalkan vivix sebagai alternatif untuk pulihkan kesihatan. 

Hubungi saya ,ira untuk mendapatkan vivix anda di 013.3196652

Friday, 6 May 2016

Kandungan Polygonum Cuspidatum dalam vivix


Polygomun Cuspidatum


Polygonum Cuspidatum meupakan salah satu kandungan dalam vivix. Kandungan lain adalah seperti Muscadine Grape, Purple CarrotElderberry Eropah. 

Polygonum Cuspidatum (juga dikenali sebagai Japanese Knotweed) adalah tumbuhan perenial yang berasal dari East Asia seperti Japan, China, Korea juga banyak ditemui di Amerika Utara dan Eropah.

Polygonum Cuspidatum ini mempunyai sumber komersial resveratrol yang banyak manfaat kesihatan dan banyak digunakan untuk merumuskan supplement anti penuaan seperti resveratrol dan banyak jenis perubatan tradisional cina.   
 

Ia merupakan resveratrol yang berkesan untuk anti penuaan dan mengaktifkan agen pelindung sel ia boleh repair sel hingga peringkat DNA. dan berupaya melambatkan penuaan sel.  Selain itu ia juga berupaya merendahkan kolestrol, merendahkan tekanan darah juga membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan metabolisma tubuh.

 Untuk mendapatkan khasiat resveratrol, ia boleh didapati didalam sebotol vivix, Amalkan vivix untuk kesihatan badan  bagi memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, sistem imun badan, kesihatan sendi, serta kesihatan secara menyeluruh. 

Hubungi saya , ira untuk dapatkan vivix anda di 013.3196652.



 


Saya adalah wakil Shaklee [SID:1079165],
 Untuk maklumat lanjut hubungi saya,
Sharifah Munirah Syd Ali**ira**
 Call/Sms/WhatApp :0133196652
Email : shmunirah330@gmail.com


 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **

Thursday, 5 May 2016

Kandungan Elderberry dalam vivix




Elderberry
Kalini saya nak share pulak berkenaan Elderberry, salah satu kandungan dalam vivix. Kandungan utama vivix adalah Muscadine Grape, Purple CarrotElderberry Eropah dan Polygonum Cuspidatum yang kaya dengan polifenol.

Elderberries, dari pokok elder ( Sambucus nigra), adalah sangat bernilai didalam bidang perubatan di beberapa negara European. Pengambilan superberries ini mampu meningkatkan kesihatan dengan meningkatkan sistem imun badan, memberikan antioxidants yang tinggi, dan juga fiber.

Proven Immune-Boosting and Flu-Fighting Properties

Elderberry juice dan Elderberry tea merupakan perubatan lama dahulu untuk common cold, flu, sinus infections dan juga sakit lain yang berpunca dari sistem imun yang lemah.Modern Saintific research juga mengesahkan pengambilan erderberry juice sebagai natural immune booster 

Menurut study yang dikeluarkan oleh  The Journal of Alternative and Complementary Medicine in winter 1995. dimana study berkenaan effect elderberry extrak dalam melawan flu, dijalankan ketika influenza B outbreak  di Panama.  93.9% menunjukkan peningkatan dalam influenza termasuk demam dalam 2hari  dirawat dengan elderberry, dan 90% pesakit sihat dihari ketiga rawatan.

Dalam study lain pula yang dikeluarkan oleh Journal of International Medical Research in April 2004, Di Norway, pesakit influenza-like symtoms, diberikan 15ml of elderberry syrups, 4x sehari selama 5 hari, menunjukkan symtoms mula relieved purata 4 hari lebih awal berbanding pesakit yang diberikan placebo syrup.


Elderberries salah satu sumber terbaik Antioxidants.

Elderbarries adalah salah satu sumber antioxidants yang terbaik. Kepekatan tinggi dari pheolic compaunds terutama anthocyanins yang menyumbangkan kepada sumber antioxidant. Kandungan vitamin C didalam elderberry juga menyumbangkan kepada kekuatan antioxidant.

Makanan yang kaya dengan antioxidants dipercayai mampu melindungi penyakit age-related diseases, termasuk,cardiovascular disease, canser, macular degeneration, juga Alzheimer's disease.

Makanan yang kaya dengan antioxidants seperti elderberries juga adalah diantara the best anti-wrinkle food kerana kebolehkan antioxidants untuk neutralize radikal bebas, unstable oksigen molekul yang boleh menyebabkan kulit kendur, garis halus dan juga kedutan.

Sumber: Black Elderberry

Kesimpulannya, Elderbarry yang kaya dengan antioxidants dapat mengukuhkan sistem imun badan melawan jangkitan virus, bakteria, juga baik untuk anti-radang, juga dapat merendahkan tahap kolestrol dan mampu memberi perlindungan terhadap penyakit kardiovaskular seperti, strok dan serangan jantung.


Antara produk yang mengandungi elderberry  adalah vivix shaklee. Jadi setiap orang perlu mengamalkan vivix untuk kesihatan badan  bagi memelihara kesihatan jantung, kesihatan otak, sistem imun badan, kesihatan sendi, serta kesihatan secara menyeluruh. 

Amalkan vivix dari sekarang untuk mengelakkan penuaan sel dengan cepat dan kekal awet muda.  Hubungi saya ira, untuk dapatkan vivix anda di 013.3196652.







Saya adalah wakil Shaklee [SID:1079165],
Untuk maklumat lanjut hubungi saya,
 Sharifah Munirah Syd Ali**ira**
Call/Sms/WhatApp :0133196652
Email : shmunirah330@gmail.com **

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration.These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease **